De Pijn Stopt Hier Logo Voor een leven zonder pijn met Rossiter


FAQs

Veelgestelde vragen. Hier zijn de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Als u nog meer informatie nodig of wilt u een afspraak te plannen, neem dan gerust contact met ons op.

locatie  Waar bent u gevestigd?
Bilthoven, Nijmegen, Utrecht en Oosthuizen.

Reist  Werkt u op locatie?
Voor bedrijven werken wij op locatie. (Vraag naar de details en kosten). Wij bieden ondermeer de mogelijkheid The Rossiter First Aid technieken te leren alsook de Level 1 workshops te volgen voor diegene die graag een extra service aan de activiteiten wil toevoegen (zoals bijvoorbeeld een Pilates leraar, chiropractor, fysiotherapeut, massage therapeut, enzovoort...) of simpelweg voor degene die een nieuwe carriere wil starten.

voordat chronische aandoening of pijn  Is Rossiter iets wat u kunt gebruiken als u geen chronische aandoening heeft of voordat u pijn heeft?
Absoluut! Rossiter workouts maken en houden het lichaam flexibeler en sterker waardoor bepaalde blessures voorkomen worden voordat ze een probleem zijn. De Rossiter Methode is de oplossing wanneer u uw lichaam los en in balans wilt houden, zodat u een actieve, gezonde levensstijl kunt voortzetten. Veel klanten besluiten regelmatig gebruik te (blijven) maken van een Rossiter Workout als onderhoud om lenig te blijven en zichzelf goed te voelen.

Rossiter voor ouder mensen  Ik ben al wat ouder, is Rossiter alleen voor jongere mensen?
Als u in staat bent op een stretching mat te gaan liggen en zelf weer op te staan, kunt u gebruik maken van de Rossiter methode. Het kan allerlei klachten, geassocieerd met het ouder worden, wegnemen danwel voorkomen. Niet alleen qua pijnverlichting, maar ook door het hiermee bieden van het flexibeler bewegen, een betere energie en minder stress.

Hoe werkt Rossiter  Hoe werkt Rossiter?
Pijn, strakheid en beperkte mobiliteit van spieren en gewrichten treden op wanneer het omliggende bindweefsel verkort en verstrakt door overbelasting en veroudering. Door het bindweefsel te verlengen en het wegnemen van spanning in het bindweefsel wordt de natuurlijke ruimte in en rond een gewricht en spier hersteld, wat leidt tot meer bewegingsruimte en verlichting van pijn.

Hoe ziet een Rossiter sessie eruit  Hoe ziet een Rossiter sessie eruit?
De gemiddelde sessie duurt 25 minuten. De cliënt ligt op een mat en de Practitioner brengt gewicht met zijn/haar voet op de belangrijkste gebieden, vervolgens laat de Practitioner de klant een reeks bewegingen uitvoeren. De workout is intens, maar de klant is altijd degene die de controle heeft. De klant bepaalt hoeveel gewicht door de Practitioner met de voet wordt gegeven. Na een sessie, voelt de klant vaak direct resultaat (losser, minder pijn, een betere mobiliteit).

Hoeveel sessies  Hoeveel sessies heb ik nodig, en met welke regelmaat?
Ieders lichaam is anders en zo ook de behoefte. Recente, eenvoudige blessures kunnen ontzettend snelle verbeteringen laten zien met slechts een enkele sessie. Meer complexe, chronische ongemakken hebben meer tijd nodig. Wij adviseren om in de eerste 2 weken 3 workouts bij ons te doen en indien nodig daarna 1 week later nog een keer te komen. Daarna komt u minder frequent of is in het geheel niet meer nodig. Er zijn geen contracten of verplichtingen, u betaalt per sessie en bepaalt uw eigen Rossiter programma.

Waarom voeten  Waarom maakt de practitioner gebruik van haar voeten?
Met behulp van de voet kan de practitioner gewicht gebruiken in plaats van spierkracht. Het gebruik van gewicht op deze manier is de meest effectieve en krachtige methode om bindweefsel te doen veranderen.

Bodywork  Kan ik Rossiter ook doen als ik andere vormen van lichaamswerk doe zoals chiropractie, massage, etc.?
Ja, Rossiter en andere lichaamswerk technieken complimenteren elkaar erg goed, maar op een enkele dag meerdere technieken of beginnen met meerdere methodes tegelijkertijd op hetzelfde moment is niet te adviseren.

geschiedenis  Wat is de geschiedenis van het Rossiter Systeem?
Richard Rossiter is een innovatief bodyworker, een bindweefsel specialist die deze krachtige stretching technieken heeft ontwikkeld uit noodzaak tbv het herstel van zijn eigen pijnlijke verwondingen en daar revalidatie bij andere technieken zonder resultaat bleef. Verwondingen opgelopen als helikopterpiloot in Vietnam zorgden voor een schouder die zo pijnlijk was dat hij nauwelijks zijn arm kon bewegen. Toen hij 'Rolfing' ontdekte, een vorm van lichaamswerk dat zich richt op verlenging en het herstellen van het bindweefsel, zag hij de voordelen van Rolfing mbt het verlichten van zijn eigen pijn. Richard meldde zich aan voor de opleiding aan het Rolf Institute in Boulder, CO. Hij studeerde af aan het instituut, waarna hij een gecertificeerde Rolfer werd in 1987. Richard Rossiter is verder op zoek gegaan naar een manier om mensen met pijn te helpen voordat hun klachten de overhand kregen in hun leven. Als gevolg daarvan, creëerde hij het Rossiter systeem, een bijzondere serie van stretches die het mogelijk maken zijn denkwijze en pijnverlichtende technieken vrijwel zonder beperking te gebruiken op de werkvloer bij bedrijven met behulp van getrainde medewerkers en ondersteunende managers. In 1990 richtte hij Rossiter & Associates Inc. op.

wat kost het  Wat kost het?
50 euro per sessie.

Heeft u nog vragen? Klaar om een afspraak te maken? Neem contact op met ons!

pain-free living

nieuws
locatie

Rossiter In Europa en wereldwijd

 De Pijn Stopt Hier
 Advanced Rossiter Practitioners

 Bilthoven, Nijmegen, Utrecht en
 Oosthuizen

 Email: info@rossiterholland.com

Tel: 06-52087119


Rossiter for Fast Pain Relief


http://www.facebook.com/groups/rossiterholland
http://twitter.com/#!/RossiterHolland


Welkom | Wat is Rossiter | Wie Zijn Wij | FAQ |Contact
© 2011-2019. Alle rechten voorbehouden.